EDMA | Projecte UNDERSAFE
15801
page,page-id-15801,page-child,parent-pageid-15718,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Projecte UNDERSAFE

img_undersafe_2

Les activitats turístiques lligades a l’àmbit de la mineria estan guanyant rellevància en la nostra societat. Gradualment apareixen més activitats d’aquesta naturalesa, essent el Regne Unit, França, Itàlia i Espanya els països amb una major presència. Tot i que aquestes mines atrauen cada cop més l’interès del públic, les normatives de seguretat i ambientals hi estan, encara avui dia, poc adoptades, sense haver-hi una normativa específica per a aquestes activitats. A través del projecte Undersafe es proposa desenvolupar un sistema capaç de proveir a aquesta classe d’atraccions d’un sistema de seguretat adaptat a les seves necessitats, que sigui capaç de garantir la seguretat en tot moment mitjançant un sistema intel·ligent de monitorització remota i transparent per al visitant i a un cost assequible.

Amb UnderSafe, basat en la tecnologia inal·làmbrica i intel·ligència artificial, s’espera poder oferir una solució de baix cost i baix consum que s’adapti a les necessitats d’aquest tipus d’atraccions així com a d’altres activitats subterrànies. El sistema incorporarà un conjunt de nodes distribuïts al llarg del complex miner que permetran fer una avaluació de l’estat de la mina en tot moment, així com fer un seguiment de la posició relativa a les instal·lacions dels turistes i monitorització constant.

El projecte UNDERSAFE ha rebut finançament del programa FP7 de la unió Europea (European Union Seventh Framework Programme – FP7/2007-2013) sota l’acord no. 286176.